Ringebu Bilruter gjennom tidene

Vi er kjempestolte over vår lange historie, og ønsker derfor å dele den med dere. Vi, Ringebu Bilruter er en tradisjonsbedrift som i alle tider har klart å tilpasse oss, og levert et solid transporttilbud til bedrifter, private og det offentlige i regionen.

Som historien viser, har vi levert høy kvalitet og et bredt spekter av tjenester, og vi er overbevist om at vi skal fortsette å levere like god kvalitet i lange tider fremover.

Tusen takk til alle som har reist med oss, og velkommen tilbake.

pdfLast ned vårt historiehefte her

 

Vår Historie

Firmaet ble startet av Kristian Nybakken (1890-1961). Han tok til som vognmann med to hester trolig i 1918 og kjøpte den første bilen en personbil i 1923. Deretter utvida han «stallen» etter som behovet økte og markedet vokste.

Fram til 1935 er iallfall 11 biler registrert i hans navn, 4 lastebiler og 7 personbiler. Den første av en lang rekke busser, var en 37-modell Ford. Den kosta 8000 kr og hadde solskinnstak (som en gang blåste av og landa uti Laugen iflg. Oluf Ånsløkken).

Kristian og kona Mathea hadde tre døtre og fire sønner. Alle sønnene arbeidet en tid i farens bedrift, før de begynte for seg sjøl. Mats fikk sin første lastebil en Dodge under krigen. Arne overtok farens drosje etter krigen og Kåre skaffet seg også egne lastebiler og begynte for seg sjøl. Martin tok over som eneeier av firmaet Ringebu Bilruter. Martin og kona Astrid drev firmaet fra 1953 til 1996. De har tre døtre og en sønn og fra 1996 har elste datter Anne Marie og hennes mann Stein Olav stått for den daglige ledelse av bedriften. I dag har selskapet 22 topp moderne busser og 25 ansatte fordelt på avdelingene Vinstra, Ringebu og Skåbu.

Helt fra 1937 har Ringebu Bilruter kjørt bussruta over Venabygdsfjellet til Østerdalen om sommeren. Fra 1944 har de hatt skolekjøringa innen Ringebu kommune og dessuten en rute fra Tretten til Vinstra med elever til den videregående skolen. Etter vært har turbilkjøringa blitt en større og større del av bedriften.

LEIE AV BUSSthumb Ringebu-bilruter-leie-buss-Stavkirke

Vi kjører dit du ønsker å reise.
Vi leier ut busser til bland annet bedrifter, idrettslag, korps eller private arrangementer.

Les mer

 

Våre ruterDSC 0908

Vi kjører faste ruter for Innlandstrafikk.

Se våre ruter og rutetider her

 

 

Sommerrutersommerruter

Vi kjører sommerruter til Straumbu.

Se rutetider

 

 
Våre samarbeidspartnere

Skjermbilde

peergynttours

copyright